top of page
overprikkeling.png

ASITT

Intensieve Therapie en Training met Onze ASITT Ergotherapeut: Voor Maximaal Functioneren.

Bij Ergotherapie Sadik begrijpen we dat sommige cliënten behoefte hebben aan gespecialiseerde zorg om hun dagelijks leven te verbeteren. Onze ASITT ergotherapeut biedt intensieve therapie en training, gericht op het maximaliseren van het functioneren en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

ASITT staat voor "Adult Sensory Integration Timmerman Treatment". Dit is een specifieke benadering binnen de ergotherapie die gericht is op het bieden van intensieve therapie en training bij cliënten met problemen op het gebied van sensorische integratie. Dit is het vermogen van het lichaam om prikkels vanuit de wereld om ons heen en vanuit ons eigen lichaam op te nemen, te verwerken en de informatie met elkaar te verbinden. Deze informatie is nodig om te kunnen reageren op verschillende situaties in het dagelijkse leven.

Met ASITT worden gespecialiseerde interventies toegepast om de algehele functionele vaardigheden te verbeteren en cliënten te helpen hun zelfstandigheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

Sadik_ergotherapie-02-scaled475d.jpg

Wat onze ASITT Ergotherapeut doet:

1. Uitgebreide Beoordeling en Behandelplan: Onze ASITT ergotherapeut begint met een uitgebreide beoordeling van de specifieke behoeften van elke cliënt. Dit omvat gesprekken voeren over de belemmeringen die ervaren worden en testen om de mate van overprikkeling in kaart te brengen. Op basis hiervan wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld dat intensieve therapie, training en educatie omvat om specifieke doelen te bereiken.
 

2. Intensieve Therapie en Training: Onze ASITT ergotherapeut biedt een scala aan intensieve interventies en trainingen.
U ontvangt educatie over hoe u kunt omgaan met de klachten en u leert technieken om de klachten te kunnen reguleren. Er wordt gewerkt aan een techniek om tot ontspanning te komen in de spieren. Dit heeft als doel dat u minder tot geen klachten krijgt als reactie op prikkels.

 

U krijgt oefeningen mee naar huis om thuis aan de slag te kunnen. Deze oefeningen worden tijdens de behandelingen geëvalueerd. Verder wordt tijdens de behandeling ingegaan op uw belasting/belastbaarheid.
U leert signalen van uw lichaam herkennen en hoe hiernaar te handelen. Hoe deelt u uw dagen in, hoe gaat u om met de klachten en hoe gaat u om met prikkels tijdens activiteiten.

 

3. Individuele Zorg: Onze ASITT ergotherapeut biedt individuele sessies bieden op maat. Tevens kan gebruik worden gemaakt van een online begeleidingsmodule die u thuis kunt gebruiken ter ondersteuning van de therapie.
 

4. Samenwerking en Coördinatie: Onze ASITT ergotherapeut werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, logopedisten en gedragsdeskundigen, om een geïntegreerde zorgbenadering te bieden. Door samen te werken delen we kennis en expertise, waardoor we de beste resultaten voor onze cliënten kunnen bereiken.

pngtree-stressed-man-suffer-from-headache-png-image_8789433.png

VOORBEELDSITUATIE:

Voorbeeldsituatie: Stel je bijvoorbeeld een volwassene voor die na een hersenschudding

moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, het huishouden

doen of zelfstandig bewegen. U kunt klachten ervaren zoals hoofdpijn, duizeligheid, gevoelig voor licht

en/of geluid of geen concentratie hebben.

Onze ASITT ergotherapeut zou een uitgebreide evaluatie uitvoeren om de specifieke beperkingen en

doelen van deze persoon te begrijpen. Vervolgens zou de therapeut een behandelplan opstellen met

intensieve therapie en training, gericht op het herwinnen van verloren vaardigheden en het maximaliseren

van de zelfstandigheid in het dagelijks leven.

Bij Ergotherapie Sadik zijn we er trots op om gespecialiseerde zorg te bieden aan cliënten die intensieve therapie en training nodig hebben. Onze ASITT ergotherapeut staat klaar om cliënten te ondersteunen bij het bereiken van hun functionele doelen en het leiden van een zo zelfstandig en vervuld mogelijk leven.

bottom of page