top of page
val-80x80.png

Valpreventie en ergotherapie

Valongevallen vormen een belangrijk probleem onder ouderen en volwassenen met een aandoening. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van letsel. Letsel opgelopen door een val kan veel impact hebben op de zelfredzaamheid van een reeds kwetsbaar persoon. 

 

Daarnaast kan er na een val ook onzekerheid optreden en angst om weer te vallen. Dit kan er zelfs voor zorgen dat de leefwereld van deze persoon kleiner wordt. Ook is een recente val een belangrijke indicator voor een volgende val. Door het vermijden van activiteiten uit angst om weer te vallen, kan spierkracht afnemen waardoor de kans om te vallen juist weer groter wordt. 

 

Een ergotherapeut kan de risicofactoren van een val in kaart brengen en hieruit gericht valpreventie bieden. Een ergotherapeut kan te allen tijde worden ingezet. Ook wanneer er meer risico is ontstaan voor de client om vaker ten val te komen kan een ergotherapeut preventief hulp bieden.

Sadik_ergotherapie-02-scaled475d.jpg

Valpreventie door Ergotherapie Sadik

Graag bieden wij een gerichte aanpak bij valpreventie om de cliënt (weer) een veilig gevoel te geven in het dagelijks leven. Voorafgaand aan de preventie voeren we eerst een kennismakingsgesprek met de cliënt en de eventuele partner/zorgverlener. Hierbij kijken we naar de uitvoering van de dagelijkse activiteiten. Daarna
stellen we een behandelplan op dat bestaat uit: 

 

  • Huis screening met hieruit adviezen voor aanpassingen van de woning.

  • Observatie van dagelijks handelen voor mogelijke compensatie strategieën.

  • Onderzoeken of inzet van andere hulpverleners wenselijk is.

pexels-matthias-zomer-339620.jpg

MAAK EEN AFSPRAAK 

Ergotherapie Sadik is gespecialiseerd in valpreventie voor kwetsbare personen en kijkt uit naar een passende behandeling voor iedere cliënt en zijn/haar omgeving.

 

Meer informatie? Maak gerust eens kennis met onze praktijk door een afspraak teplannen via het patiëntenportaal.

bottom of page